Tuesday, July 13, 2010

Muffinid vaarikamoosi ja kaerahelbe-päevalilleseemnepuruga


Põhimõtteliselt on need samad muffinid nagu muffinid mustikamoosi ja kaerahelbepuruga, aga mõningate muudatustega. Uut moodi valmistatud muffinid on minuarust maitsvamad ja ka tsipakene kasulikumad kuna ei sisalda valget suhkurt. Ja uut moodi valmistatud puru on palju maitsvam ja ei sisalda jahu. Kogusest valmib 12 muffinit.

Tainas:
1 muna
1,25 dl Demerara suhkurt
1 dl õli
2,5 dl piima
3,5 dl jahu
1 tl vanillisuhkurt
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat

Puru:
1 dl (täistera)kaerahelbeid
30 g võid
1,5 spl Demerara suhkurt (vastavalt maitsele võib lisada ka rohkem)
1,5 spl kooritud päevalilleseemneid

Täidis:
keedetud vaarikamoosi

Kõigepealt tuleb valmistada puru. Selleks sulata panni peal või. Lisa suhkur ning lase peaegu ära sulada. Nüüd lisa kaerahelbed ja viimasena päevalilleseemned. Rösti need helepruuniks ja aseta taldriku peale jahtuma.
Taina jaoks vahusta (käsitsi, pole mõtet miksrit piinata, kuna see vaht ei pea olema tugev) muna Demerara suhkruga. Lisa õli ja piim ning sega läbi. Teises kausis sega omavahel jahu, vanillisuhkur, söögisooda ja küpsetuspulber. Sõelu jahu koos kuivainetega vedelate ainete hulka ning sega kiiresti vispliga läbi nii, et ei jääks jahutükke (väldi pikaajalist segamist). Jaga tainas kohe muffinipannis olevate muffinivormide vahel ära. Pane iga muffini keskele teelusika täis vaarikamoosi. Peale raputa kaerahelbe-päevalilleseemnepuru ja aseta 190 kraadisesse eelkuumutatud ahju (ahju temperatuur sõltub ahjust, mul on pöördõhuga ahi). Muffinid küpsevad kuskil 15-20 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Võta muffinid muffinipannist välja ja aseta restile jahtuma.
Naudi külma piimaga!

No comments: