Thursday, July 22, 2010

Riccota-murelistruudel



Hea maitsega, kuid kahjuks kuiv, struudel. Täidis vajaks kindlasti mingit lisa- hapukoort, vahukoort, jogurtit, toorjuustu. Eks proovin kunagi hiljem järgi, aga retsepti postitan ikkagi. Struudli taina tegin Maru retsepti järgi, täidis on omalooming.

Tainas:
4 dl jahu (mul läks vähem)
1 dl toasooja vett
0.5 tl 30% äädikat
3 spl õli
näpuotsatäis soola

Täidis:
2 muna
1 dl pruuni pehmet suhkrut
0,5 dl valget suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
u 300 g mureleid ehk maguskirsse
500 g Riccota õrnsoolast kohupiima

Taina jaoks sega toasoe vesi, äädikas ning õli. Mõõda suurde kaussi jahu, näpuotsatäis soola ning sõtku elastne tainas. Hea nipp (Maru nipp) muuta struudlitainas elastsemaks ja venivamaks on see, kui asetada tainapalli peale kuuma ja kuiva poti. Jäta tainas pooleks tunniks poti alla peitu ning rulli siis jahusel laual paberõhukeseks.
Samal ajal kui tainas seisab valmista täidis. Selleks vahusta munad suhkrutega. Lisa riccota ja sega ühtlaseks. Laota riccotatäidis lahtirullitud tainale ja aseta peale kividest puhastatud murelid. Rulli struudel kokku ja määri pealt sulavõiga ning raputa peale Demerara suhkrut. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit. Struudli küpsemise ajal määri struudlit vähemalt kolm-neli korda veel võiga, siis on tulemuseks krõbeda kattega struudel.

No comments: