Friday, August 13, 2010

Kukeseene-hakklihapitsa



Kiiresti valmistatava pärmitainaga pitsa. Taina retsepti sain leheküljelt Toidutare.ee. Taina juures muutsin ainult koguseid ja osa nisujahu asendasin täisteranisujahuga. Sellest kogusest valmib ajuplaadi täis maitsvat pitsat.

Pärmitainas:
3 dl käesooja vett
37 g presspärmi
0,75 tl soola
2 tl suhkrut
7 dl nisujahu
2 dl täisteranisujahu
0,75 dl õli

Täidis:
300 g võiga praetud kukeseeni (kahjuks ei oska öelda kui palju võis olla kukeseeniseeni enne praadimist)
300 g seahakkliha
1 suurem sibul
3 hapukurki (basiilikuga hapukurgid on eriti mõnusad :) )
ketšupit (Heinzy ketšup on väga hea)
erineva suuruse ja värviga tomateid
pitsamaitseainet
soola
musta pipart
100-150 g juustu
praadimiseks õli

Kõige pealt valmista pärmitainas. Selleks hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks. Lisa käesoe vesi, jahud ja õli, sõtku elastseks tainaks ning jäta 15 minutiks kerkima.
Samal ajal kui tainas kerkib, valmista täidis. Valmista kukeseened. Pruunista seahakkliha, kuid samas ära üle küpseta. Hakki sibul ja prae klaasjaks. Kurgid haki kuubikuteks. Sega pannil omavahel kokku kukeseened, hakkliha, sibul ja hapukurgid ning maitsesta soola ja tibakese musta pipraga. Lõika tomatid ratasteks ja jäta need oma järge ootama. Samuti riivi juust peenikese riiviga ja jäta ootele.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja suru tainas vormi. Määri peale õhuke kiht ketšupit ja kata täidisega. Nüüd laota peale tomatirattad ja raputa peale pitsamaitseainet (ära ainult hoogu satu).
Küpseta pitsat 190 kraadi juures kuskil 15-20 minutit. Küpsetusaeg sõltub ahjust. Enne küpsetusaja lõppu riputa peale juust ja pista pitsa ahju seniks, kuni juust on sulanud.

No comments: