Saturday, August 21, 2010

Muraka-juustumaitselise jogurti tort mõne mustikaga


Ema soovis mingit magusat kooki ja siis olingi sunnitud midagi välja mõtlema. Loomulikult tegin ma seda hea meelega. Nii siis läksingi meie väikesesse külapoodi ja suundusin piimatoodete leti juurde, et sealt midagi kokku osta ja üks tort valmis meisterdada. Minu õnneks ootas mind seal viimane vahukoore pakk ja viimane tops muraka-juustukoogijogurtit, mis tundus huvitavam variant kui mustika-või kirsijogurt. Ja õnneks leidub meie poes ka alati Selga küpsiseid. Nüüd tuli vaid asjadega koju minna ja tort kokku klopsida.

Põhi:
1 pakk Selga vanillimaitselisi või klassikalisi küpsiseid
70 g toasooja võid

Täidis:
200 ml pakk vahukoort
natuke vanillisuhkrut
2 tl suhkrut
400 ml tops muraka-juustumaitselist jogurtit
12 g želatiini pulbrit
külma vett

Kaunistuseks:
külmutatud või värskeid mustikaid

Kõige pealt pane želatiin koos külma veega paisuma ja siis valmista põhi. Selleks purusta küpsised tainarulliga rullides ja mudi need koos võiga märja liiva taoliseks puruks. Suru küpsisepuru 28 cm läbimõõduga vormi mis on kaetud fooliumiga.
Täidise jaoks sulata veevannis želatiin ja jäta jahtuma. Vahusta vahukoor natukese vanillisuhkru ja suhkruga kreemjaks vahuks. Nüüd sega jogurt kokku želatiiniga, kuid jälgi, et želatiin tükki ei läheks. Sega jogurti hulka natukene vahukoort (seda selleks, et jogurt seguneks ülejäänud vahukoorega paremini). Nüüd sega vaikselt juurde ülejäänud vahukoor ja kalla segu vormi. Kaunistuseks raputa peale mustikad.
Tõsta tort kaetult külmkappi tarduma.

No comments: