Thursday, June 16, 2011

Heidi Napoleoni kook


Selle napoleoni koogi retsepti sain tädi Karini käest. Tema on selle arvatavasti saanud kellegi Heidi käest, sest retseptis oli Heidi nimi sulgudes. Tädi Karin on seda kooki päris mitu korda sünnipäevadel teinud ning alati olen söönud rohkem kui kaks tükki. Üks hea ja üsna rammus kook.

NB! Minu kook tuli küll üsna hele, aga ma soovitaks natukene rohkem neid tainakihte küpsetada. Samas ei tohi lasta ka liiga pruuniks, sest siis tuleb kõrbend maitse juurde.

enam vähem 1. ahjuplaadi suurune kook

Tainas:
300 g margariini
3 klaasi jahu
1 muna
3/4 klaasi vett
1 tl äädikat
0,5 tl soola

Kreem:
1 liiter piima
1/3 pakki võid
4 muna
2 klaasi suhkrut
4 spl jahu
1 klaas piima
vaniljet

Taina jaoks haki noaga margariin, jahu ja muna. Sega omavahel vesi, äädikas ja sool.
Mätsi kõik ained rahulikult kokku nii, et taina sisse jäävad võitükid. Rulli hästi jahusel laual tainast neli plaati ja küpseta need helepruuniks. Valmis küpsetatud tainaplaatide pruunimad üleliigsed ääred murra koogile peale puistamiseks.
Kreemi valmistamiseks vahusta omavahel munad, suhkur. Vahustatud segule lisa jahu ja 1 klaas piima ning mikserda ühtlaseks. Kuumuta veevannis olevas potis 1 liiter piima keemiseni ja lisa munavaht. Kuumuta segu kogu aeg segades paksenemiseni, lisa või ja sega läbi ning jahuta külma vee vannis maha. Lisa oma maitse järgi vaniljet ning määri valmis kreem tainakihtide vahele. Kõige peale puista koogipõhjapuru ja aseta kook kilega kaetult külma üleöö tõmbama.

No comments: