Thursday, April 26, 2012

Naadipirukas vutimunadega

Nonii, kevad on õnnkes käes ja igasugune roheline kraam hakkab vaikselt oma nina mulla seest välja pistma. Praegu on just see õige hetk tarbida aednikele tülikat umbrohtu nagu seda on naat, sest naadi noored lehed on vitamiini C rikkad ja sobivad hästi salatiks või supi sisse. Samuti passib naat hästi igasugustesse küpsetistesse.
Mina sain naadipiruka jaoks inspiratsiooni Kahe õe blogist, kus oli toodud välja retsepti koostisained, aga valmistuskäigust ei olnud juttugi. Eks see tuli siis ise kuigagi ära teostada ja samuti lisasin oma pirukale täidisesse vutimune. Valmis pirukas maitses mõnusalt mahedalt. Isegi isale maitses, kuigi olin valmis selle piruka juba üksi ära sööma, nooo, ema ka oleks kaasa aidanud. Suur ime on see, et isegi vend maitses, sest me emaga ütlesime, et naadi maitset ei ole tundagi, ja mingi ime kombel ta piruka maitsmisega selles veenduski.
Tainas:
100 g võid
30 g presspärmi
1,5 spl suhkrut
pool tl soola
2 dl piima
3 dl nisujahu
3 dl täisteranisujahu

Täidis:
1 mugulsibul noori naadilehti
100 g riivjuustu
keedetud vutimune
natuke õli

Sulata võid nii, et see oleks selline paksem. Vedelda pärm suhkru ja soolaga, lisa hulka käesoe piim ja sinna hulka sega pool jahu kogusest. Lisa või ning ülejäänud jahu ja sõtku ühtlaseks, vaata, et tainas liiga kõva ei saa. Aseta sooja kohta rätikuga kaetult kerkima.
Täidise jaoks kala naadilehed üle kuuma veega ning loputa need hoolikalt puhtaks, pigista üleliigne vesi välja ja haki. Haki ka mugulsibul ja prae natukese õliga klaasjaks. Lisa hulka naadilehed ja kuumuta need korraks pannil läbi.
Rulli kerkinud tainas u 8 mm paksuseks, aseta peale naadi-sibulasegu, kaheksaks lõigatud vutimunad ja raputa üle riivjuustuga. Rulli kokku ja vormi endale meeldiva kujuga pirukas.
Küpseta umbes 190 kraadi juures 15-20 minutit.

No comments: