Friday, April 30, 2010

Lahtine sibulapirukas seapõse ja porgandiga


Kuna pole ammu midagi soolast teinud, siis mõtlesin, et peaks mingi lahtise piruka valmis meisterdama. Kasutasin neid toorained, mis olid antud hetkel käepärast ja loomulikult pidin arvestama ka sellega, et need omavahel sobiksid. Pilt on megakiiruga tehtud, lihtsalt et oleks mingi olemas:). Järgmine kord üritan paremini.

Tainas:
1,5 dl nisujahu
1,5 dl jahvatatud kaerahelbeid
0,25 tl soola
100 g võid
1 muna

Täidis:
4 keskmist sibulat
1 porgand
150 g suitsetatud seapõseliha
õli

Muna-piimasegu:
1 dl piima
2 muna
soola
sidrunipipart

Taina jaoks sega nisujahu, jahvatatud kaerahelbed ja sool omavahel. Lisa või ning haki purutaoliseks. Lisa muna ja sõtku ühtlane tainas. Tainas suru 28 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja külgedele, torgi kahvliga augud ja küpseta 180 kraadi juures seni, kuni põhi muutub natuke pruunikaks.
Täidise jaoks koori sibulad ja lõika ratasteks ning prae läbi. Suitsuliha lõika piklikuteks tükkideks ja prae läbi koos riivitud ja eelnevalt puhastatud porgandiga. Lõpus sega kõik omavahel läbi ja aseta eelvalminud pirukapõhja peale.
Muna-piimasegu jaoks sega omavahel piim ja munad ning maitsesta soola ja sidrunipipraga (liialdada pole vaja, sest seapõsk on soolane). Vala saadud segu täidise peale ja pista pirukas ahju ja küpseta 180 kraadi juures umbes 25-30 minutit.

Ma ei oska öelda kuidas see maitseb soojalt, kuna oli kiire, aga külmalt on mõnus juua peale piima.

No comments: