Saturday, June 5, 2010

Kohupiimastruudel maasikatega


Inspiratsiooni struudli valmistamiseks sain Angelika Kangi õuna-rosinastruudli retseptist, mille leidsin värskest Oma Maitse juunikuu numbrist. Omalt poolt tegin struudlile hoopiski uue sisu, aga taina retsept jäi samaks. Järgnevalt siis minu mugavdatud retsept.

Tainas:
3 dl jahu
näpuotsatäis soola
1 dl vett
2 apl õli
0,5 tl siidriäädikat (mina kasutasin tavalist äädikat)

Täidis:
1 muna
3 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 spl jahu
2 spl paksemat hapukoort
250 g kohupiima (mina kasutasin Nopri lahjat kohupiima)
3 suurt maasikat (3 sellepärast, et mul rohkem külmikus maasikaid ei leidunud, muidugi võib panna ka rohkem. Mina kasutasin sügavkülmutatud maasikaid ja sellepärast tuleb maasikad õrnalt katta tärklisega)
võid tuleb sulatatud kujul võtta nii palju, et saaks katta ära lahtirullitud taina pinna ja enne ahju panekut stuudel üle pintseldada
Demerara suhkrut

Taina jaoks sega omavahel jahu ja sool. Väiksemas kausis sega vesi, õli ja äädikas. Vala jahu hulka ja sõtku vähemalt 5 minutit. Kui tainas tundub liiga kõva, lisa pisut vett. Määri pealt tainas õliga ja keera kilesse ning lase tund aega seista.
Täidise jaoks vahusta muna suhkru ja vanillisuhkruga. Lisa jahu ja hapukoor ja vahusta veel. Nüüd kalla hulka kohupiim ning sega. Kui on soov saada peenema konsistensiga kohupiima segu, siis vahusta või sega kauem, aga kui teralisem, siis vahusta või sega vähem. Lase täidisel natukene külmikus seista, et jahu paisuks.
Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual paberõhukeseks piklikuks tükiks. Määri sulatatud võiga ja riputa peale ka natuke Demerara suhkrut. Tükelda maasikad ( külmunute maasikate korral sega läbi tärklisega) ja sega kohupiimasegu hulka. Aseta kohupiima-maasikasegu taina peale laiali ja rulli tainas tihedalt kokku. Tõsta struudel, lõikepind all, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda sulatatud võiga ja raputa peale Demerara suhkrut.
Küpseta 180 kraadi juures umbes 25 minutit. Enne söömist lase pool tundi jahtuda ja serveeri külma piimaga.

No comments: