Thursday, April 28, 2011

Rullbiskviit vanillikohupiima ja vaarikatoormoosiga


Tegelikult on tegemist kõige tavalisema rullbiskviidiga. Postitan selle siia eelkõige sellepärast, et mul tuli rullbiskviit elus esimest korda välja. Kuigi rullbiskviidi täidiseid on väga, väga palju erinevaid, kirjutan ikkagi üles, kuidas tegin seda mina. Rullbiskviidi taina retsept pärineb sarja 100 rooga raamatust "Suur küpsetamisraamat 2. osa" ja täidis on omalooming.

Rullbiskviidi tainas:
4 toasooja muna
1,5 dl peent suhkrut (tavaline kõlbab ka)
5 spl kartulijahu
1 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kohupiimatäidis:
300 g vanillimaitselit Alma kohupiimapastat
200 g riccota kohupiima
(2 tl suhkrut)

Vahele:
250 g vaarikatoormoosi

Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga heledaks ja tihkeks ning maht algsega võrreldes vähemalt kahe-, kuid eelistatavalt lausa kolmekordne. Sega kuivad ained ja sõelu munavahu peale. Tõsta tainas ettevaatlikult segamini suure tömbiotsalise lusikaga ja tingimata põhjast ülespoole. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja kalla ahjuplaadi keskele ning aja ühtlase kihina laiali. Küpseta 225 kraadi juures (minul oli kuskil 210 kraadi) 6-8 minutit ehk nii kaua, kuni kerkinud koogi pind on helepruun, tainas hakkab servadest kuivama ja plaadi küljest lahti lööma.
Samal ajal kui biskviit ahjus, sega omavahel korralikult läbi vanillimaitseline kohupiimapasta, riccota kohupiim ja vajaduse korral 2 tl või rohkemgi suhkrut. Kummuta ahjust võetud biskviitplaat suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ning koori paber koogi tagumiselt küljelt maha. Väga kuivad või kõrbenud koogiservad lõika kohe ära.
Määri biskviidile kõigepealt vaarikatoormoosi ja siis kata see kohupiimatäidisega jättes servad 1-2 cm ulatuses katmata ning keera tainaplaat tihedalt rulli.
Paki rull küpsetuspaberisse ja aseta jahedasse, liitekoht kindlasti all.

No comments: