Saturday, April 9, 2011

Keeksivormis šokolaadikook kodujuustu, apelsini ja mustikatega


Olen olnud jälle väga mittetubli. Pole siia juba üle kuu aja ühtegi postitust teinud. See nüüd ei tähenda, et ma ei ole vaheapeal ültsegi söögitegemisega tegelenud. Hoopis vastupidi. Olen katsetanud igasuguseid uusi ja ka vanu retsepte. Näiteks proovisin ära kuidas käib maapähklivõi valmistamine ja kuidas maitseb kodune krõbe müsli. Sain teada, et need maitsevad suurepäraselt. Nendest blogin aga siis, kui neid uuesti valmistan ;).

Aga nüüd siis šokolaadikoogi juurde. Mul oli eile jubeigav ja küpsetamise tuju. Muidugi küsisin venna käest, et mis tema tahaks. Ta tahtis toorjuustukooki- sellist, mida ei pea küpsetama ja millel on šokolaadiküpsisepurust põhi. Lõppkokkuvõtteks viisid igasugused teed hoopis selle koogi, šokolaadikook kodujuustu, apelsini ja mustikatega, kokkupanemiseni. Koogivormiks on keeksivorm mille tulemusena valmib mõnusalt triibuline kook.

Tainas:
50 g tumedat šokolaadi
80 g võid
1 spl piima
3 dl nisujahu
1 tl söögisoodat
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl fariinsuhkrut
0,5 dl suhkrut
1 muna
1.5 dl hapukoort

Kodujuustutäidis:
300 g kodujuustu hapukoorega
1 dl hapukoort
6 tl suhkrut (vastavalt maitsele võib suhkru kogust suurendada või vähendada)
2 dl vahukoort
vanillisuhkrut
poole apelsini mahl (kui on väike apelsin, siis terve)
10 g (kiirlahustuvat) želatiini

Lisaks:
külmutatud või värskeid mustikaid
apelsini
šokolaadi

Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Taina jaoks sulata tükeldatud šokolaad veevannil. Lisa sinna või ja piim ning sega ühtlaseks. Klopi muna suhkruga lahti, lisa hapukoor ja šokolaadi-võisegu ning sega ühtlaseks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, söögisooda ja fariinsuhkur. Lisa vedelate ainetele kuivained ja sega ühtlaseks, samas väldi üleliigset segamist. Aseta tainas võiga määritud keeksivormi ja küpseta 30-40 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Ahjust välja võttes lase koogil natukene vormis jahtuda, siis kalluta vormist välja. Kõigepealt lõika ära koogi kõrgem koht (selle võid niisama ära süüa, sest vastasel korral ei mahuks kook pärast koos täidisega ära). Ülejäänud koogipõhi lõika kolmeks ja jäta restile jahtuma.
Valmista nüüd täidis. Täidise jaoks sega omavahel kodujuust, hapukoor ja suhkur. Vahusta vahukoor vanillisuhkruga. Pigista apelsinist mahl välja ja aja kuumaks. Lisa kuumale mahlale želatiin ja lase sel natuke jahtuda. Sega omavahel kodujuustusegu ja mahl koos želatiiniga. Esialgu lisa pool vahukoorest ning siis teine pool.
Vooderda keeksivorm toidukilega. Aseta sinna šokolaadipõhi, sellele aseta mustikad ja kodujuustusegu ning tee nii kõigi kolme kihiga. Kõige lõpuks kaunista kook kooritud apelsinirataste ja riivitud šokolaadiga.
Kata kook toidukilega ja aseta külmkappi tarduma.

3 comments:

Viivika said...

Kooki on veel järel:D? Võin kohe külla tulla? Tõesti tütreke väga hea ja ahvatlev näeb välja:)!

Birgit said...

Veel on natuke. Tule, tule.

Viivika said...

Hakkan kohe jalutama sinu poole:).