Saturday, April 9, 2011

Seakõrvad



Ema nägi Oma Maitse kaanel moosipalli pilte ning kuna antud hetkel ei olnud meil nende tegemiseks aega, siis otsustasin proovida "seakõrvade" valmistamist. Polnud varem neid kunagi teinud. Emps otsis oma märkmikust ülesse retsepti (ta naljaga nimetas seda märkmiku oma toidublogiks :D). Retsept on siis järgmine.

100 g jahu
soola
1/3 tl küpsetuspulbrit
20 g margariini
1 spl suhkurt
1 muna

tuhksuhkrut

friteerimiseks:
õli

Sega omavahel muna ja suhkur. Lisa sulatatud margariin ja sool. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sega need vedelate ainetega. Vajadusel lisa jahu, sest tulemuseks peab tulema tainas mida saab rullida.
Rulli tainas umbes 3 mm paksuseks ristkülikuks või ruuduks. Lõika sellest 5 cm pikkused ja 1 cm laiused ribad. Tee ribale 3 cm pikkune sälk sisse ja tõmba üks ots sellest läbi. Tee niimoodi kõigi tainaga.
Kalla väikesesse potti õli umbes 3 cm jagu ja kuumuta see keskmisel kuumusel (tegelikult on nii, et mida rohkem õli, seda ühtlasem on temperatuuride kõikumine, aga minu arust ei ole mõtet õli raisata). Enne küpsetama asumist kontrolli väikese taina tüki abil õli kuumuse sobivust. Kui tainas läheb liiga ruttu pruuniks, siis alanda kuumust. Samas kui tainatükil võtab kaua aega, et pruuniks minna, tuleb kuumust natuke tõsta. Aseta õli sisse korraga kolm kõrvakest. Pööra neid ning aseta köögipaberile nõrguma, kui need on muutunud helepruuniks. Kasta kõrvake tuhksuhkru sisse ning aseta taldrikule teisi ootama.
Minule meeldivad need kõrvakesed järgmisel päeval rohkem, aga samal päeval tehtult on nad ka head. Mõnele võivad tunduda need liiga tavalised, aga lihtsuses peitubki võlu ;).

No comments: