Monday, August 8, 2011

Magusad muretainakorvikesed kohupiima ja marjadega


Seekord siis suvatsesin korvikeste valmistamise õpetuse korralikult läbi lugeda ja need tulid mul üsnagi hästi välja. Lõpptulemusena valmisid maitsvad korvikesed.

Muretainast korvikeste retsept pärineb sarja 100 rooga raamatust "Suur küpsetamisraamat 1. osa". Seal olevale kiirmuretaina retseptile lisasin omaltpoolt juurde suhkru. Täidiseretsept on omalooming, kuigi mis omalooming see on kui poest saab osta kohupiimapastat ning see tuleb lihtsalt korvikesse panna :).

10 korvikest 8kui kasutada 12 auguga muffinipanni tagakülge)

Muretainas:
2,25 dl nisujahu
100 g küpsetusmargariini (kasutasin taluvõid)
0,25 dl külma vett
terake soola
4 tl suhkurt

Täidis:
1 tops (380 g) Tere pasha-kohupiimakreemi
1 toru (300 g) Tere rosinatoru

Kate:
oma maitse järgi marju (võivad olla ka külmutatud)
oma maitse järgi tarretiepulbrit

Muretainast korvikesi võib küpsetada traditsioonilistes väikestes lainelise servaga plekkvormides. Et ära hoida sisu täiskerkimist, võib korvikesed täita riisi, kuivatatud ubade või hernestega. Korvikesi võib aga küpsetada ka nendesamade vormikeste välisküljel või kasutada koguni muffinipanni tagakülge. Sel viisil saadud ümbrised on tavapärasest hoopis hõlpsam vormide küljest eraldada ja purunemisoht on kaduvväike. See omakorda lubab kasutada tavalisest oluliselt õhemaks rullitud tainast. Niisugune meetod meeldib ilmselt ka neile, kes peavad tavapärasel viisil küpsetatud korvikesi liiga rohmakaks ning liiga vähe maitsvat täidist mahutavateks.

Muretaina jaoks näpi ained sõmeraks. Lisa vesi ja sega taiinaks. Suru see lamedaks kettaks, paki kilesse ning lase tund aega külmas seista. Rulli tainas õhukeseks ja võta sellest vormidega kettad, mis katavad tagurpidi muffinipanni kõrgendikud 2-3 cm võrra. Silu tainas hoolikalt vastu panni. Küpseta 225 kraadi juures helepruuniks, milleks kulub umbes 8 minutit. Eemalda panni küljest leigelt, lase ette täitmist põhjalikult jahtuda.

Täidse jaoks sega omavahel kohupiimapastad. Täida korvikesed kohupiimapastaseguga, aseta peale marjad ning kõigelõpuks kalla peale tarretisepakil antud juhiste järgi valmistatud tarretis.
Pista korvikesed kaetult külmkappi tarretise tardumist ootama.

No comments: