Friday, August 5, 2011

Suured küpsised šokolaadi ja sarapuupähklitega


Uuuups, pool küpsist on otsas....


Suured ja mõnusalt krõbedad küpsised mis meeldivad kõigile. Eriti nämmad on külma piimaga.
Tegin selle retsepti põhjal.

u 18 küpsist

3,25 dl jahu
0,65 dl täisterakaerahelbeid
peotäis sarapuupähkleid
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
0,5 tl soola
120 g toasooja võid
1,6 dl pruuni suhkrut
1 muna
1 tl vanilliekstrakti või vanillisuhkrut
100 g tervete metspähklitega šokolaadi (Karl Fazeri šokolaad on minu arust parim)

Ühes kausis sega omavahel jahu, kaerahelbed, sarapuupähklid, küpsetuspulber, sooda ja sool. Teises kausis mikserda omavahel toasoe või, suhkur ning vanilliekstrakt või- suhkur, lisa muna ja mikserda ühtlaseks. Lisa tükeldatud šokolaad.
Ühenda omavahel kuivad ja märjad segud. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning vormi märgade käte abil küpsised.
Küpseta küpsiseid 170 kraadi juures seni, kuni need muutuvad kuldseks. Selleks kulub umbes 15-20 minutit. Lase restil jahtuda.

2 comments:

Anonymous said...

Aga šokolaad ? Kas panna tükkidena või sulatada ? Tänud vastuse eest

Birgit said...

Oihh, olen selle mainimata jätnud. Eks ikka tükeldada ;).