Tuesday, October 18, 2011

Roosad kotletid


Lihtsalt tahtsin proovida midagi uut. Midagi sellist, mida ma varem ei ole teinud. Nii siis tegingi neid roosasid kotlete mis sisaldavad neid aineid mida külmikust täna leida võis. Kotletid tulid head ja mahlased, kõigile meeldisid :).
Ja tegelikult võib neid kotletitaina koostisaineid panna just nii palju kui soovi on.

4-6 pannitäit (oleneb panni suurusest)

600 g seahakkliha
2 väikest keedetud punapeeti või üks suurem
5 väikest porgandit
1 suur sibul
2 muna
3 viilu Tosta täisterarösti või mingit muud sepikulaadset seemnetega saia
natuke vett
1 tl soola
sidrunipipart

rukkijahu
õli

Riivi keedupeet suurema riiviga, porgandid riivi peenema riiviga, tükelda sibulad ning pane kaussi koos hakklihaga. Löö kaussi kaks muna. Lisa saiaviiludele ainult nii palju vett, et sai saaks ühtlaselt niiskeks ning näpi see näppude vahel laiali ja lisa ülejäänud koostisosade hulka. Lisa maitseained.
Veereta kotletitainast käte vahel väikesed pallid ning suru need laiali ja kasta mõlemad pooled rukkijahuga üle. Praeu kotlete õlis keskmisel kuumusel mõlemalt poolt. Soovitan kaane all praadida.

No comments: