Friday, February 3, 2012

Kõrvitsa-šokolaadikook toorjuustukatte ja tiramisušokolaadiga


Kuna kapis oli veel kõrvitsat ja pool topsi toorjuustu, siis tuli sellest midagi küpsetada. Kuskilt toidublogiavarustest oli mulle silma jäänud retsept, milles oli kasutatud suvikõrvitsat šokolaadikeeksi sees. Pika otsimise peale leidsingi selle retsepti Kätrini kokkamispäevikust. Võtsin Kätrini blogist kaks retsepti: juustukoogi brownies ja tummine šokolaadikeeks. Inspireeritud nendest retseptidest, valmis hoopis omamoodi kõrvitsa-šokolaadikook toorjuustukatte ja tiramisušokolaadiga. Tegelikult on tegemist brownide ja keeksi vahepealse küpsetisega, aga kuna sellele on keeruline nime panna, siis ütlen lihtsalt kook. Kokkuvõttes tuli maitsev küpsetis, mis meeldis nii mulle kui ka minu vanematele. Vend ei proovinudki ega ilmselt ei proovi ka, sest tema ütleb, et ei taha mingit kõrvitsajura süüa.
Kõige paremini maitseb kook täiesti jahtunult ning kindlaks koostisosaks peab olema Kalevi tiramisumaitseline šokolaad.

Šokolaadipõhi:
50 g piimašokolaadi
40 g võid
1 muna
1 dl suhkrut
1,5 tl vanillisuhkrut
natuke soola
2,5 dl (jämedalt) riivitud kõrvitsat
2 dl jahu
1 spl mõru kakaopulbrit
50 g Kalevi tiramisumaitselist šokolaadi

Toorjuustukate:
200 g maitsestamata toorjuustu
2 spl suhkrut
1,5 tl vanillisuhkrut
1 muna

Toorjuustukatte jaoks sega katte ained omavahel ühtlaseks.
Šokolaadipõhja jaoks sulata madalal kuumusel või ja šokolaad. Vahusta muna suhkrutega ning lisa natuke soola. Munavahu hulka sega jahtunud või-šokolaadisegu, lisa ka riivitud kõrvits ning hakitud Kalevi tiramisumaitseline šokolaad. Sega omavahel kuivained ning lisa need teiste ainete hulka ja sega ühtlaseks. Määri 20*30 suurune vorm võiga ja pane tainas lusika abiga vormi. Peale kalla toorjuustukate ja küpseta 175 kraadises ahjus 30-35 minutit.
SÜÜA KINDLASTI JAHTUNULT ja lõigata ruutudeks:)!

NB! Veel parema koogi saad, kui teed toorjuustukatet topeltkoguse. Mina tegin sellise kogusega, kuna lihtsalt ei olnud rohkem toorjuustu käepärast.

No comments: