Tuesday, July 13, 2010

Värskekapsa-suitsusingipirukad


Tegelikult pidin neid pirukaid tegema ise tehtud pärmitainaga, aga kuna ilm oli väga palav, siis ei viitsinud eriti väga selle taina tegemisega jamada ja ostsin hoopis pärmi- lehttaina.

500 g pärmi- lehttainast
500 g värske kapsapea
150-200 g suitsusinki (parem oleks läbikasvanud tükk)
1 sibul
soola
sidrunipipart

Täidise jaoks haki kapsas ja keeda soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks. Pane kapsas sõelale, lase üle külma veega ja jäta nõrguma. Lõika sink ribadeks ja prae pannil läbi. Võta singiribad pannilt ning singist eraldunud rasva sees prae läbi poolikud sibularattad. Sega kokku kapsas, singiribad ja sibularattad ning maitsesta soola ja sidrunipipraga. Lase täidisel maha jahtuda.
Vormi endale sobivas suuruses pirukad ja küpseta neid vastavalt taina paki peal oleva juhendi järgi.

No comments: