Tuesday, August 17, 2010
Kohupiimaplaadisai purukattega
Kiirpärmitainas:
30 g pärmi
4 tl valget suhkrut
0,25 tl soola
3 dl toasooja vett
0,75 dl sulatatud ja jahutatud margariini või võid (umbes 50 grammi või natuke rohkem)
8,5 dl nisujahu
Kohupiimatäidis:
3 muna
1 dl Demerara suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
1,5 spl valget suhkrut
600 g kohupiima (minul oli 400 g Riccotat ja 200 g tavalist kohupiima)
300 g maitsestamata kohupiimapastat (5%)
1,5 dl rosinaid
Puru:
võid või margariini
nisujahu
Demerara ja valget suhkrut
Kõige pealt valmista kohupiimatäidis. Selleks klopi munad läbi koos suhkrutega. Lisa kohupiim ja kohupiimapasta ning sega korralikult läbi ning lisa rosinad ja aseta kohupiimatäidis kaetult külmkappi seisma.
Nüüd valmista pärmitainas. Selleks hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks. Lisa käesoe vesi, jahud ja õli, sõtku elastseks tainaks ning jäta 15 minutiks kerkima.
Taina kerkimise ajal valmista puru. Mudi näppude abil võist, nisujahust ja suhkrutest märja liiva taoline puru.
Kerkinud tainas rulli sama suureks kui ahjuplaat ja aseta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase tainal umbes 5 minutit kerkida ja siis kata kohupiimatäidisega ning pudista peale puru. Küpseta 180 kraadi juures 15-25 minutit (jälgi ise hoolikalt).
Kõige paremini maitseb samal päeval. Järgmisel päeval lase mikrokas natuke soojaks, lõika kaheks kihiks ning määri vahele mett, siis maitseb ka hästi (vähemalt mulle :) ).
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment