Tuesday, August 16, 2011

Pikkpoiss- eile praekõrvane, täna võileiva pealne


Tegin mõningate ema juhendamiste järgi pikkpoissi. Polnud varem teinud. See oli niiöelda diimitöö. Tuli välja päris hea.

Sellest kogusest jagub neljale kuni kuuele sööjale

4 viilu Tosta Mitmevilja-röstsaia
piima
2 muna
500 g seahakkliha
1 keskmine sibul
2 väiksemat porgandit või üks suurem
(u 0,5 tl või enam) soola
sidrunipipart
õli

Purusta röstsai ja vala peale nii palju piima, et sai on ühtlaselt niiske. Lisa hulka munad, seahakkliha, hakitud sibul, suurema riiviga riivitud porgand ning oma maitse järgi soola ja sidrunipipart. Sega käte abil ühtlaseks ja tõsta õliga määritud vormi (kasutasin klaasist vormi) ja vormi päts. Küpseta 200 kraadi juures algul kaetult umbes 40 minutit (kuni pikkpoiss on enamvähem läbi küpsenud) ning siis küpseta katmata kuni lõpliku valmimiseni.
Serveeri riisi, külma või sooja kastme ning salatiga. Järgmisel päeval pane võileiva peale koos juustu ja muu värskega.

Tegelikult tuli minu pikkpoiss pätsi asemel lapik, sest ma tahtsin ruttu valmis saada.

No comments: