Tuesday, September 27, 2011
Õuna-mandlikook
Oi, oi, oi kui kaua ei ole midagi küpsetanud. Pole kohe mitte üldse aega olnud. Täna ma siis selle aja leidsin ning üritasin teha midagi Eesti Pagari õuna-mandlikoogi sarnast. Kuna see kook on elu hea, siis ma lihtsalt pidin seda proovima. Ja minu arust tuli üsna hea. Ainult järgmine kord panen rohkem katet (õunu, kaneeli, mandlilaaste). Aga kirjutan siia retsepti ikkagi. Katteaineid soovitan panna tunde järgi.
Põhi:
4 muna
2 dl suhkrut
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
50 g sulatatud võid
1 dl piima
Katteks:
õunu
mandlilaaste
kaneeli
suhkrut
võid
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, sõelu juurde omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber. Lisa ühele neljandikule taignast sulatatud ning jahutatud või ja piim. Sega teise taigna hulka ning kalla võitatud 28 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Koori õunad, viiluta. Laota peale nii palju õunu kui soovi on, lisa peotäis mandlilaaste, puista peale kaneeli, raputa üle suhkruga ning kõige peale laota võitükikesed.
Küpseta 175 kraadi juures umbes 20 minutit.
Serveeri natuke jahtunult muidugi koos piimaga.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment