Tuesday, February 14, 2012
Kaerahelbeküpsised
Hästi lihtsasti valmistatavad, aga samas maitsvad ning toitvad küpsised mida ema valmistas meile väiksena üsna tihti. Retsepti sain ühest vanast kokaraamatust mis on ilma kaandeta ning saanud räsida päris kõvasti, sest raamat algab leheküljelt 43 ja lõpustki on umbes samapalju lehekülgi puudu. Ja muideks, kaerahelbeküpsiste retsept on täpselt viimasel leheküljel, millest on peaaegu pool kaotsi läinud. Omalt poolt lisasin ühe supilusikatäie jahu, sest muidu tundus segu kuidagi liiga lagunev.
2 muna
100 g suhkrut
100 g margariini või võid
0.5 tl vanillisuhkrut
300 g (veidi purustatud) kaerahelbeid
1 spl jahu
Sulata margariin või või. Vahusta omavahel suhkur, vanillisuhkur ja munad. Ühenda need ning lisa purustatud kaerahelbed ja jahu. Kaerahelbeid on hea purustada blenderis (mina ajasin asja ära saumikseriga). Sega kõik ained omavahel kokku, vormi kahe teelusika abil küpsised ja küpseta 200 kraadi juures senikaua, kuni need on pealt pruunikad.
Külma piimaga on parimad!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment