Saturday, February 18, 2012

Toorjuustukook vaarikakattega


Ema sünnipäevakook, mis maitses kõigile. Isegi üks neljandas klassis käiv sugulane oli emale öelnud kodus, et tema küll mingit toorjuustukooki ei söö (vanaema mainis, et meie pool saab mingit teistsugust kooki), aga näed, talle meeldis.
Koogi tegin selle retsepti abiga. Omalt poolt lisasin toorjuustukihi hulka paki kohupiima ning murakakatte asemel tegin vaarikakatte, mis minu arvates sobib paremini. Murakas on natuke liiga magus selle jaoks, aga eks see ole maitse asi. Vaarikakatte tegin suhteliselt umbes kogustega, niiet panen kirja koostisosad silma järgi. Ahjaa, põhja tegin natuke paksema.
Retseptis jäi töökäigu kohta üks asi kahe silma vahele, aga tulemust see ei rikkunud ning järgmine kord teen vist sama moodi. Nimelt pidi kook pealt toorjuustukihi ahjus olemist pool tundi jahtuma enne kui sinna hapukoorekiht peale kallata. Seda avastasin alles siis, kui olin koogi teist korda ahju pannud. Kuna tegin koogi valmis eile õhtul, sest see peab seisma, siis põdesin(Minu jaoks on aga toidu välimus väga oluline), et toorjuustu-ja hapukoorekiht on segamini, aga täna kooki lahti lõigates selgus, et põdemine oli asjata ning kui isegi oleks segamini olnud, siis see ei oleks maitset vast mõjutanud.

Põhi:
250 g Digestive küpsiseid
100 g sulatatud võid

Toorjuustukiht:
400 g maitsestamata toorjuustu
200 g vanillimaitselist kohupiima
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Hapukoorekiht:
500 g 20% hapukoort
0,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut

Vaarikakate:
0,5 dl vaarika toormoosi
terve apelsini mahl
1 tl kiirestilahustuvat želatiinipulbrit
1 spl suhkrusiirupit (tegin ise, võtsin natuke vett ning suhkrut ja kuumutasin seni, kuni suhkur sulas)

Purusta Digestive küpsised ja sega sulavõiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud 24 cm koogivormi põhjale.
Toorjuustukihi jaoks sega omavahel toorjuust, kohupiim, suhkur, vanillisuhkur ja munad ning vala täidis põhjale. Küpseta kooki 200 kraadi juures 25 minutit, (tõsta välja ja jahuta pool tundi).
Hapukoorekihi jaoks sega omavahel hapukoor, suhkur ja vanillisuhkur. Kalla see toorjuustukihi peale ning küpseta veel 200 kraadi juures u 13 minutit.
Jahuta kook täielikult maha.
Vaarikakatte jaoks pigista apelsinist mahl välja, kuumuta ja lahusta selles želatiinipulber. Sega sinna hulka vaarikamoos ja suhkrusiirup ning aseta külmikusse natukeseks tahenema.
Kalla vaarikakate koogile ja aseta külmikusse 5 tunniks kuni üleöö.
Kõige paremini maitseb üleöö seisnult, sest siis tulevad maitsed hästi esile.

No comments: