Monday, May 7, 2012

Rabarbri-kookosekook meie aia esimestest rabarberivartest

Ja ega need varred mingid pikad ei olnud, väiksed jupid, aga ikkagi täieõiguslik rabarber ja sellesse kooki passis hästi. Sellekoogi retsepti leidsin Nami-Namist, kus see jäi silma juba päris mitu nädalat tagasi, aga mida siis ei olnud, olid rabarbrid. Nüüd sai kook tehtud ja maitses mõnusalt. Tegin omalt poolt pisikesed muudatused põhjas ja vähendasin täidises natuke koguseid. Maitse on koogil mõnus, aga järgmine kord proovin kuidas see mekib õrnalt röstitud kookoshelvestega.

Põhi:
3 dl e. 180 g nisujahu (panin pool kogusest nisujahu ja teine pool panin purustatud kaerahelbeid)
2 sl suhkrut
noaotsatäis soola
100 g võid 1 muna

Täidis:
75 g võid (minu arust aitab täitsa 50 grammist)
2 dl e. 170 g suhkrut (panin 100 g)
1 tl vanillisuhkrut
250 g maitsestamata jogurtit või hapukoort (kasutasin maitsestamata jogurtit)
2 muna
100 g kookoshelbeid (panin 1,5 dl)
2 sl nisujahu

Vahele:
300 g rabarbrit (panin 200 g, sest aiamaa ei võimaldanud hetkel rohkem)
Põhja jaoks sega jahu, suhkur ja sool omavahel. Lisa või ja näpi purutaoliseks massiks. Löö hulka muna ja sega ühtlaseks. Keera tainas kilesse ja pane 30 minutiks jahedasse tahenema. Määri 24 cm lahtikäiv koogivorm võiga. Rulli tainas kergelt jahusel laual koogivormist 10 cm suuremaks kettaks, vooderda sellega vormi põhi ja servad.
Eelküpseta 200kraadises ahjus 10-15 minutit.
Valmista samal ajal täidis. Vahusta toasoe või, suhkur ja vanillisuhkur. Lisa jogurt või hapukoor, munad, kookoshelbed ja jahu. Lõika rabarbrid 1 cm juppideks ning kata nendega koogipõhi. Vala peale täidis ja küpseta 30-35 minutit 200kraadises ahjus, kuni kook on kuldpruun. 
Lase veidi jahtuda ja serveeri.

No comments: