Friday, May 28, 2010

Rabarberipurukook kohupiimaga


Selline mitte väga magus kook. Aga kes tahab, võib lisada suhkrut nii palju, kui soovi on :). Põhja retsept on inspireeritud Maru pistaatsiapähklitega rabarberipurukoogist (Oma Maitse, mai 2009). Selle retsepti järgi valmib suur plaaditäis kooki.

Tainas:
150 g võid
1 dl Demerara suhkrut
1 suur-suur muna või kaks pisikest
4,5 dl jahu
2 dl jahvatatud kaerahelbeid
1,5 tl küpsetuspulbrit

Kohupiimatäidis:
600 g (vanilli)kohupiima
4 muna
3 spl suhkrut (suhkru kogus oleneb sellest, kui magusat kohupiimatäidist soovid ja millist kohupiima kasutad)
2 spl jahu

Rabarberi kiht:
500-600 g tükeldatud ja puhastatud rabarberit (umbes 6 suurt vart)
umbes 2 spl suhkrut

Puru:
50 g võid
1 dl või natuke rohkemgi jahu
Demerara suhkrut vastavalt sellele, kui magus kate meeldib

Taina jaoks hõõru toasoe või Demerara suhkruga. Lisa muna(d) ja sega ühtlaseks. Nüüd lisa jahvatatud kaerahelbed ja jahuga segatud jahu. Sõtku ühtlaseks ja vajadusel lisa natuke jahu. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja aja tainas märgade käte abil paberi peale laiali, otsad keerata natukene ülesse.
Enne kohupiimatäidise valmistamist koori ära rabarberid ja tükelda ning sega suhkruga läbi ja jäta ootama.
Kohupiimatäidise jaoks vahusta munad suhkruga ja lisa jahu. Siis lisa kohupiim ja seda uuesti koralikult läbi, vajadusel lisa juurde suhkrut.
Puru jaoks sega omavahel jahu ja Demerera suhkur. Lisa või ning mudi purutaoliseks, aga puru ei tohi olla ka liiga kuiv.
Võta ette põhi, kalla sinna peale kohupiim ja aja laiali. Kohupiimatäidise peale laota liigsest mahlast välja nõrutatud rabarberitükid. Selle kõige peale pudista puru ning küpseta 175 kraadi juures kuskil 30-45 minutit. Küpsetusaeg olenebe sellest, kui suur kook tuli ja ahju võimsusest. Kontrolli küpsust puutikuga.
Kõige paremini maitseb kook jahtunult, sest siis on maitseid paremini tunda.

No comments: