Monday, June 7, 2010
Mustikapirukas külmutatud mustikatest
Kuna sügavkülmas on ootel veel päris mitu karpi külmutatud marju, mis tuleb ära kasutada enne uute saabumist, ja maapiima pealt võetud kooretops, pidin ma nendega midagi ette võtma. Nii ma siis otsustasingi teha, täna hommikul, mustikapirukat. Tulemuseks on üsna mustikane ja kreemjas kook.
Tainas:
100 g võid
1 spl suhkrut
0,5 tl soola
1 muna
3,5 dl jahu
Täidis:
3 muna
4 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 dl maapiima pealt kooritud koort (põhimõtteliselt on see 35% koor)
200 g külmutatud mustikaid
Demerara suhkrut õrnalt peale raputamiseks
Taina jaoks sulata või poolsulanuks (see tähendab seda, et lase umbes pool võist ära sulada ja sega siis kogu või omavahel ühtlaseks). Jahuta või natukene maha, lisa suhkur ja sool ning sega. Nüüd lisa muna ja sega uuesti läbi. Lõpuks lisa hulka jahu ja sõtku ühtlaskes tainaks ning pane toidukilesse mähituna külmakappi natukeseks ajaks tahenenema.
Täidise jaoks vahusta munad suhkru ja vanillisuhkruga. Lisa koor ja sega läbi.
Võta tainas külmkapist välja, määri 28 cm läbimõõduga pirukavorm võiga ja suru tainas vormi põhja ja külgedele. Torgi kahvliga koogi põhja ja ääri. Aseta tainale külmutatud mustikad, vala üle koore-munaseguga ja raputa peale Demerara suhkrut.
Küpseta 175 kraadi juures 35-40 minutit. Enne sööma asumist lase pirukal korralikult jahtuda ja naudi piimaga.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment