Monday, July 5, 2010

Muffinid mustikamoosi ja kaerahelbepuruga


Jällegi on minu tänane muffinitegu seotud latikalipsude küpsetamisega ahjus mida eile sai isaga Väikse-Emajõe ääres õngitsemas käidud. Ja kuna ma ostsin paar päeva tagasi endale ise teenitud raha(käin aedmaasikaid korjamas) eest 12 auguga muffinipanni, kavatsen hakata tegema muffineid nüüd tihedamini ja katsetada igasuguseid erinevaid retsepte ja neid ise kombineerida. Tegelikult tahtsin täna teha muffineid külmutatud mustikatega, aga sügavkülmikus valitses mustikatest suur tühjus - õnneks leidsin külmkkapist keedumustikamoosi. Magusate muffinite põhiretsept on pärit Lia Virkuse raamatust "Muffinid 2". Kaerahelbepuru tegin umbes. Retsept koos minu poolt lisatud lisanditega näeb välja selline:

Tainas:
3,5 dl nisujahu
2,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
1 muna
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 dl õli
2,5 dl hapupiima (mina kasutasin maapiima)

Kaerahelbepuru:
u 2,5 spl Demerara suhkrut
u 50 g toasooja võid
u 3 spl jahu
u 3 spl kaerahelbeid

Täidis:
keedumustikamoosi

Kõigepealt valmista kaerahelbepuru. Selleks pudista kõik ained purutaoliseks massiks.
Kuumuta ahi 200 kraadini, pöördrõhuga ahi 180 kraadini. Sega kausis omavahel kuivained: jahu, küpsetuspulber, sooda ja suhkrud. Teises kausis sega muna, õli ja hapupiim. Sõelu jahusegu vedelate ainete hulka. Sega kuivained ettevaatlikult vedelike hulka. Sega võimalikult vähe, muidu ei kerki muffinid kohevaks. Tõsta tainas kohe muffinivormidega vooderdatud muffinipannipesadesse. Tõsta teelusikatäis keedumustikamoosi iga muffini keskele ja riputa peale kaerahelbepuru.
Küpseta 15-20 minutit. Lase muffinitel 5 minuti vormis jahtuda ja tõsta siis restile jahtuma. Naudi külma piimaga.

1 comment:

Anonymous said...

Väga maitsvad muffinid! :)