Friday, July 23, 2010
Šokolaadi-pähkliküpsised
Neid maitsvaid küpsiseid tegin mõni päev tagasi koos oma parima sõbrannaga. Kokkamispaigaks oli tema köök. Algul mõtlesime, et võtame mõne retsepti nami-namist võis siis mõnest toidublogist, aga otsustasime teha hoopis midagi 100 roa sarja raamatust "Šokolaadiraamat", mille ma talle 15. aasta sünnipäevaks kinkisin. Algse küpsiste retsepti pealkiri oli šokolaadi-mandliküpsised, aga me natukene mugavdasime oma järgi.
3 dl kiirkaerahelbeid (täiskaerahelbed oleks parem variant)
2,5 dl jahu
0,25 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
100 g tumedat šokolaadi (selle asemel oli meil piimašokolaad purustatud metspähklitega)
100 g valget šokolaadi
100 g võid
0,75 dl suhkrut (panime natuke üle 1 dl, sest fariinisuhkrut ei pannud)
6 spl fariinsuhkrut (me ei pannud, sest ei olnud ja mulle ei maitse eriti fariinsuhkur)
100 g mandleid (selle asemel panime 75 g Snickersi šokolaadibatooni)
Rösti kaerahelbeid ahjus umbes 15 minutit. Jahuta ja purusta köögikombainis koos jahu, soola, küpsetuspulbri ja soodaga liivataoliseks puruks. Järgmisena vahusta või suhkruga, lisa muna ja vahusta veel. Pool tumedast šokolaadist riivi ja ülejäänud lõika tükikesteks. Sega või-munavaht, kuivained ja šokolaad omavahel tainaks ja vormi märgade käte abil küpsised. Jäta küpsemise ajaks vahed ja küpseta 180 kraadi juures 10 minutit. Aseta restile jahtuma. Kõige paremini maitsevadgi küpsised enam-vähem jahtunult koos külma piimaga.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment