Sunday, August 8, 2010
Virsiku-Riccota struudel
Seekordne struudlitegu oli maitse poolest hästi õnnestunud, aga vormimisega läks asi rappa. Struudli taina tegin Maru retsepti järgi mida kasutasin ka Riccota-murelistruudli valmistamiseks.
Tainas:
vaata tegemisõpetust Riccota-murelistruudli retsepti alt
Täidis:
2 muna
1 dl heledat Muscovado suhkrut
3 tl valget suhkrut
pool tl vanillisuhkrut
400 g Riccota kohupiima
1 dl hapukoort (parem oleks mingi paksem hapukoor)
1 väike purk virsikuid (kaal nõrutatult 235 g)
100 g sulatatud võid
Demerara suhkrut
Aseta virsikud sõelale nõrguma. Valmista tainas. Taina seismise ajal valmista täidis. Selleks klopi munad lahti koos suhkrutega. Lisa juurde kohupiim ja hapukoor ning sega ühtlaseks seguks. Kui tunned, et suhkrut on vähe, siis võid seda lisada oma maitse järgi veel. Aseta täidis külmkappi. Sulata või ja jahuta.
Rulli tainas paberõhukeseks ja määri pealt sulavõiga. Määri täidis tainale ja aseta peale laastudeks lõigatud virsikud. Rulli struudel kokku. Struudli ääred keera alla ja aseta sruudel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt sulavõiga ja raputa peale Demerara suhkrut. Küpseta 180 kraadi juures umbes 40 minutit. Küpsemise ajal määri struudlit pealt sulavõiga kuskil 3-4 korda.
Enne söömist lase struudlil pool tundi jahtuda.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment