Friday, August 27, 2010
Kohupiimakook punaste sõstardega
Selle koogi retsept pärineb raamatust Naistelehe kokaraamatust "101 argirooga, 2". Retseptis muutsin natukene suhkrukoguseid (täidises kasutasid demerara suhkrut ja põhjale panin 0,6 dl suhkrut) ja lisasin natukene hapukoort, kuna mul ei olnud nii palju kohupiima kui vaja. Siia kirjutan aga originaalretsepti.
Põhi:
150 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl maisi- või nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
Täidis:
400 g kohupiima
3 muna
0,75 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
3 dl külmutatud punaseid sõstraid
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munad ning vahusta, kuni suhkur on sulanud. Sega maisi(nisu)jahu küpsetuspulbri ja soolaga, lisa võivahule ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga (mul oli 28 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm) võiga määritud vormi põhja ja servadele.
Valmista kohupiimatäidis. Selleks sega kokku kohupiim, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Pane koogipõhjale esmalt marjad ja seejärel kohupiimamass.
Küpseta 175 kraadi juures umbes 40 minutit.
Serveeri jahtunult.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment