Friday, January 7, 2011
Beseed
Mõned nädalad tagasi olin sunnitud tegema beseesid, kuna Napoleoni koogi tegemisest jäi üle hunnik munavalgeid. Polnud varem ise beseesid teinud ning tulemusega jäid rahule nii minu vanemad kui ka mina ise. Retsepti ja teostuse panin kokku nami-nami ning mingi vana kokaraamatu abiga.
4 munavalget
235 g peeneteralist suhkrut
0,5 tl sidrunimahla (või siis natuke rohkemgi, panin umbes maitse järgi)
Vahusta munavalged sidrunimahla ja 3/4 suhkruga tugevaks vahuks. Lisa juurde ülejäänud suhkur ning sega läbi. Pane beseetainas pritskotti ning pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed beseed. Kuna sellest kogusest tuleb kaks plaaaditäit beseesid, siis aseta need kaks plaaditäit koos 110-kraadisesse ahju tunniks ajaks küpsema. Poole tunni möödudes vaheta alumise ja ülemise plaadiga kohad. Tunni aja möödudes keera ahi kinni ning jäta ahjuuks paokile ja lase beseedel ahjus jahtuda. Jahtunud beseed aseta õhukindlasse nõusse.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment