Tuesday, February 22, 2011

Kanada õunakook


Üks parimaid ja lihtsamini valmistatavaid õunakooke, mida olen teinud. Retsept pärineb Nami-Namist. Muutsin natukene valmistamiskäiku endale sobivamaks. Kui tahad teha kooki natukene suuremale seltskonnale kui kaheksa inimest, siis võta taina koostisosi poole rohkem ja saad täpselt 28 cm läbimõõduga klaasist koogivormi suuruse koogi.

Tainas:
180 g nisujahu (3 dl)
0.5 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kaneeli
85 g suhkrut (1 dl)
1 muna
1.5 dl piima
50 g sulatatud võid (panin õli, siis püsib kauem pehme)
3 kuni 4 keskmist õuna väikeste kuubikutena (lõikasin kooritud õuna neljaks, puhastasin südamikest ja lõikasin viiludeks)

Kate:
4 sl (demerara) pruuni suhkrut
3 sl nisujahu
1 tl jahvatatud kaneeli
2 sl võid

Katte osas ei pea pinglikult jälgima retseptis toodud koguseid, usalda oma silma ja maitset!

Sega kuivained omavahel. Klopi omavahel muna, piim ja veidi jahtunud sulavõi. Lisa kuivainesegule koos tükeldatud õuntega. Pane tainas võitatud koogivormi (24 cm läbimõõduga, võib kasutada ka 28 cm läbimõõduga kooki, aga siis on tulemuseks natukene madalam kook).
Haki katteained noaga sõmeraks ja puista ühtlaselt koogile. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks ja kook on pealt kenasti kuldne.
Kõige paremini maitseb natukene jahtunult ja loomulikult koos klaasi külma piimaga.

No comments: