Friday, February 25, 2011
Odrajahukarask
Tuli isu karaski järele ja kohe meenus, et kuskil peab olema üks Oma Maitse, milles oli odrakaraski retsept. Suure tuhnimise (okei, tegelikult ma enam vähem teadsin, et see retsept on kuskil hilisemas ajakirjas) peale leidsin odrajahukaraski retsepti 2010. aasta novembrikuu Oma Maitsest. Retsepti autoriks on Tuuli Mathisen. Mina jätsin oma karaskist välja köömned mis mulle eriti ei maitse ja mis minuarust ei kuulu selle õige karaski juurde.
2 muna
3 dl keefirit või petti
soola
2 spl (pruuni) suhkrut
paar lusikatäit õli
4 spl nisujahu
6 dl odrajahu
2 tl söögisoodat
määrimiseks sulavõid
Klopi munad lahti, lisa keefir, sool, suhkur ja õli. Sega ühtlaseks. Lisa jahudele sooda ja sega keefirisegusse. Kalla küpsetusvormi või pannile. Küpseta 180 kraadi juures kuni pealispind hakkab kergelt pruunistuma. Kontrolli küpsust puutikuga.
Võta karask ahjust välja ja määri sulavõiga, kata rätikuga.
Parim on soojalt või ja juustuga.
Järgmisel päeval läheb suht saepuruks ära :D, aga kui paned juustu ja sinki vahele ning siis lased mikrokas soojaks ja pärast paned vahele veel tomatit ja muud värsket kraami, siis on jälle hea.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment