Sunday, May 1, 2011
Kohupiimakihiga õunakook
Üks lihtne ja hea kook, mis valmis kõigest kodus leiduvast. Inspiratsiooni sain sarja 100 rooga raamatutest "Suur küpsetamisraamat 1. ja 2. osa".
Tainas:
0,5 dl suhkrut
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
tsipake soola
120 g võid
2 spl jääkülma vett
Kohupiimakiht:
250 g riccotta kohupiimapastat
1 dl hapukoort
2 muna
2 spl suhkrut (kes tahab magusamat kooki, see pangu rohkem)
pool tl vanillisuhkrut
Peale:
2 keskmist õuna
jahvatatud kaneeli
Purukate:
jahu
suhkurt
võid
Taina jaoks sega omavahel kuivained ja näpi võiga purutaoliseks. Lisa juurde vesi, sõtku tainas kiiresti ühtlaseks ja suru 28 cm läbimõõduga võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele. Kata koogipõhi toidukilega ja aseta külma.
Samal ajal valmista kohupiimakiht. Selleks mikserda kõik ained omavahel ühtlaseks.
Lõika õunad neljaks, eemalda südamikud ja viiluta. Nüüd võid panna ahju 175 kraadi juurde sooja.
Purukatte jaoks võta aineid oma suva järgi ja näpi omavahel jahu, suhkur ning või, kuni saad purutaolise massi.
Võta külmikust koogipõhi, eemalda kile ja kalla põhjale kohupiimasegu, laota peale õunad, raputa peale kaneeli ja kõige lõpuks pudista peale purukate.
Küpseta umbes 30-40 minutit.
Kõige paremini maitseb jahtunult.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment