Saturday, May 14, 2011
Kapsapirukas väikse suitsupeekoniga
Väga hea plaadipirukas (hea, et hommikuks ka neli tükikest jäi) mille algne retsept pärineb Oma Maitse 2009. aasta novembrikuu numbrist. Ajakirjas kannab see pirukas nime kapsapai. Enda jaoks tegin retseptis päris mitmeid muutusi, aga ma usun, et kunagi proovin ära ka originaalretsepti.
Põhi:
1,5 kl nisujahu
0,5 kl täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
80 g riivjuustu (väiksema riiviga riivitud)
100 g toasooja võid
1 muna
Täidis:
1 väiksem värskekapsapea
1 sibul
3 viilu suitsupeekonit (mul oli terve tükk peekonit, kus sai ise viilud lõigata; võib panna ka rohkem, aga sellest täitsa piisab)
1 spl võid
õli
meresoola
sidrunipipart
natuke kuivatatud tüümiani
100 ml kohvikoort
1 muna
riivjuustu
Näpi kõik pirukapõhja koostiasined omavahel kokku, mätsi palliks ja pane pooleks tunniks külmikusse ootele.
Täidise jaoks lõika peekon ribadeks ja prae pannil läbi. Viiluta kapsas ja sibul ning hauta need peekonirasva, või ja õli segus õrnalt krõmpsuvaks, maitsesta. Jahtunud segule lisa kohvikoore ja muna segu.
Rulli tainas umbes 25*35 cm suuruseks ja aseta umbes 20*30 cm ahjuplaadile ning jaota täidis sinna laiali. Raputa peale nii palju riivjuustu kui soovi on ja suru see õrnalt täidise sisse.
Küpseta 185-kraadises ahjus kuldpruuniks.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment