Saturday, May 21, 2011
Ülilihtne rabarberikook
Selle koogi retsept pärineb Oma Maitse 2009. aasta maikuu numbrist ning selle saatjaks ajakirja on Sirje Tipp Kadrinast.
Põhi:
125 g võid
4 spl suhkrut
1 muna
200 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
Kate:
300 g hapukoort
1 suur muna
4 spl suhkrut
0,5 l rabarberitükke
Serveerimiseks:
vanillikoorejäätist
Hõõru toasoe või suhkruga. Lisa muna, hõõru veel ning sega hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Suru pehme tainas võiga määritud 28 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Vispelda muna 2 spl suhkruga, lisa hapukoor ja sega läbi.
Haki rabarberid ning sega need 2 spl suhkruga läbi. Laota rabarberid põhjale, vala üle hapukooreseguga ja küpseta 180-kraadises ahjus ligikaudu 45 minutit (käi vahepeal kooki piilumas, sest see ei pruugi nii kaua küpseda).
Lase tsipake jahtuda ja serveeri vanillikoorejäätisega.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment