Tuesday, June 21, 2011
Paneeritud kanaribad ehk nn kananagitsad
Paar päeva tagasi tuli hirmus isu proovida ise teha kananagitsaid. Kanaliha oli mul olemas ja nüüd jäi kuskilt netiavarustest välja ostida retsept. Retsept pärineb Nami-Namist. Ma natukene muutsin paari asja- seda nimelt liha, sidrunipipra, riivsaia ja küpsetusaja ja- temperatuuri suhtes.
750 g kanakintse koos kontidega või umbes 500 g kanafileed (kanakintsuliha on maitsvam ja mahlasem)
150 g riivsaia (mina kasutasin Tosta mitmevilja-röstsaia mille ma ahjus ära kuivatasin ning siis pudiks tegin)
0.5 tl küüslaugupulbrit
0.5 tl paprikapulbrit
1 muna
1 dl piima
1 dl nisujahu
soola
sidrunipipart
Kastmeks:
hapukoort
tšillikastet
Serveerimiseks:
lehtsalatit
Võta kolm eraldi sügavat taldrikut. Klopi muna piimaga lahti; sega riivsai paprikapulbri ja küüslaugupulbriga; maitsesta jahu soola-pipraga.
Lõika kanafilee ribadeks, kasta soola-pipraga maitsestatud jahusse, seejärel munasegusse ja lõpuks riivsaiasegu sisse.
Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni kanaribad on kuldsed ja läbinisti küpsed.
Kastmeks sega omavahel hapukoor ja tšillikaste pooleks.
Serveeri kas siis lehtsalati peal kastmega või määri lehtsalati peale kastet, aseta sellele kananagits ja keera rulli.
Kõige paremad on nagitsad vastvakminult, siis on need pealt krõbedad.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
Kananagitsad on täielik hitt minu laste jaoks. Eriti mõnusaks muutub kanafilee, kui seda enne töötlemist veel mingis piimases olluses hoida. Meie pere hitt on lihtsalt purustatud maisihelvestega paneeritud ja jogurtis/keefiris marineeritud kanafileega nagitsad.
http://toiduteemal.blogspot.com/2011/01/kananagitsad-maisipaneeringus-lapsed.html
Päris huvitan idee. Kusjuures ma ise ka alguses mõtlesin, et äkki peaks kastma enne paneerimist keefirisse või maitsestamata jogurtisse, aga see käik jäi tegemata. Proovin sedamoodi valmistatud kananagitsad kindlasti ära ;).
Kanaliha tasub 12 tundi keefiris marineerida enne nagitsateks tegemist. ;)
Post a Comment