Sunday, June 26, 2011
Pisarakook aedmaasikatega
Käisin eile maasikaid korjamas ning perenaine andis mulle lisaks tasule veel liiter maasikaid. Muidugi oli vaja nendest kohe midagi head valmistada. Väike telefonikõne emale ning retseptisoovitus tuligi sealt. Tegin siis pisarakooki mille retsepti sain kuksilt ema üleskirjutatud retseptide hulgast. Kook oli lausa nii hea, et isa sõi üksi terve koogi ära :D. Ühe tükikese suutsin pildi jaoks päästa ning selle tüki sain ise ära süüa.
Tainas:
60 g võid
2 spl suhkurt
soola
150 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/4 klaasi piima
4 munakollast
Vahele:
500 g aedmaasikaid
Beseekiht:
4 munavalget
1 klaas suhkrut
Sulata või ning jahuta. Klopi munad kergelt suhkruga läbi, lisa juurde või, sool ja piim ning sega. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa vedelate ainete hulka.
Küpseta põhja 28 cm läbimõõduga lahtikäivas koogivormis poolküpseks (umbes 15-20 min) 190-kraadises ahjus.
Samal ajal vahusta munavalged koos suhkruga kõvaks vahuks ning puhasta marjad ja viiluta.
Poolküpse tainakihi peale aseta maasikaviilud ning kõige peale beseekiht.
Alanda ahju temperatuur 180-le kraadile ning küpseta kooki nii kaua, kuni besee on küpsenud.
Kõige paremini maitseb pisarakook jahtunult.
NB! Kuna maasikad on üsna mahlased, siis hakkab arvatavasti mahla välja tilkuma. Olge selleks valmis! Ja kui maasikavedelikku on üleliia, siis ei ole muud, kui tuleb see kuidagi vähemaks kallata- nagu minagi tegin.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment