Thursday, July 14, 2011
Granola ehk krõbe müsli
Mõnus krõbe müsli mis sisaldab hulganisti head ja paremat. Algne retsept pärineb sarja 100 rooga raamatust "Tervislikud teraviljaroad".
Põhisegu:
4 dl neljaviljahelbeid
1 dl kaerakliisid
0,75 dl puhastatud päevalilleseemneid
1 dl suuri kookoshelbeid
suur peotäis tükeldatud mandleid või pähkleid
1,25 dl vett
1 dl Demerara suhkrut (valge suhkruga ei ole nii hea)
0,75 dl õli
Hiljem lisada:
peotäis rosinaid
kuivatatud banaanilaaste
peotäis kuivatatud puuvilju (papaia, ananass, õun jne)
Serveerimiseks:
marju või mingeid puuvilju
jogurtit
Sega suures kausis omavahel kuivad põhisegu komponendid. Sega keedunõus vesi, suhkur ja õli ning kuumuta segades seni kuni suhkur peaaegu lahustub. Kalla suhkrusegu kuivainete hulka ning sega hoolikalt läbi.
Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja kuumuta segu 200 kraadi juures 25-30 minutit, aegajal segades, kuni kuldpruuni värvuseni.
Jahtunud segule lisa juurde rosinad, kuivatatud banaanilaastud ja puuviljad. Säilita granolat õhukindlas purgis.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment