Saturday, July 16, 2011

Maasika-hapukoorejäätis


Kuna maasikahooaeg hakkab läbi saama- võinoh enamvähem ongi läbi, siis on veel viimane aeg valmistada midagi head ja hästi maasikast. Nami-namis ringi tsekkides leidsingi selle retsepti. Samas valisin selle retsepti ka just sellepärast, et mind hirmutab teiste jäätiseretseptide juures toores munakollane.
Hästi hea jäätis, maitseb kõigile.

Sellest kogusest valmib 1,2 liitrit jäätist.

500 g värskeid küpseid maasikaid
150 g suhkrut
1 spl viina
250 g 20% hapukoort
2 dl 35% rõõska koort
1 tl värskeltpressitud sidrunimahla

Pese ja kurna maasikad. Lõika maasikad viiludeks ning sega kausis suhkru ja viinaga. Lase umbes tund aega toasoojas kaetult seista, aeg-ajalt segades, et maasikatest võimalikult palju mahla eralduks.
Püreesta maasikad, hapukoor ja rõõsk koor kannmikseris ühtlaseks püreeks. Sega juurde sidrunimahl ning pane segu vähemalt tunniks ajaks külmkappi jahtuma.
Valmista jäätisemasinas jäätis vastavalt instruktsioonidele.
Jäätisemasina puudumisel vahusta jäätist käsimikseriga iga poole tunni tagant 3-4 korda.
Enne serveerimist tõsta jäätis toatemperatuurile või külmkappi.

No comments: