Saturday, July 16, 2011
Purukook maasikakeedumoosi ja mustikatega
Mustikate ja maasikakeedumoosi koosluse idee pärineb minu tädilt, pururetsepti piilusin Nami-Namist ja seda muutsin natukene omale sobivamaks. Kokku tuli hästi mõnus kook mis maitseb kõige paremini soojalt koos vanillijäätisega või jahtunult külma piimaga. Kõige paremini tunneb maitseid järgmisel päeval.
24 cm läbimõõduga kook
Purutainas:
130 g toasooja võid
0,4 dl suhkrut
0,4 dl Demerara suhkrut
1 dl odrajahu
3,5 dl nisujahu
Vahele:
purk maasikakeedumoosi
suur peotäis värskeid või külmutatud mustikaid
Sega või suhkruga läbi. Lisa juurde jahud ja mudi tainas purutaoliseks. Suru 2/3 purutainast küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Kalla peale maasikakeedumoosi ja mustikate segu ning kõigelõpuks raputa peale ülejäänud puru.
Küpseta 180 kraadi juures 40-50 minutit, kuni purukate on kuldne.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment