Tuesday, December 4, 2012

Mitmevärvilised keeksikesed



Keeksikeste tegu sai alguse sellest, et isa soovis midagi kohvikõrvaseks. Nii me siis emaga otsustasime keeksi kasuks. Alguses oli plaanis teha suur keeks, aga kuna ema jõudis poest koos rosinatega tagasi alles kell üheksa, siis otsustasin, et kasutan keeksivormi asemel hoopiski 12 auguga muhvinipanni. Retsept pärineb nami-namist. Omalt poolt ainult seda, et enam-vähem poolele taignale lisasin kakaopulbrit ja ülejäänud osale vanillisuhkrut ja rosinaid ning küpsetasin keeksikesi muhvinipanni pesades.
Maitsest ei tea mina midagi, aga kuna emale ja isale meeldisid, siis peavad head olema ;). Keeks nagu keeks ikka.


175 g toasooja võid
175 g suhkrut
3 keskmise suurusega muna
soola
240 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl vanillisuhkrut
pestud ja nõrutatud rosinaid (nii palju kui soovi on)
kakaopulbrit

pealeraputamiseks:
tuhksuhkrut

Vahusta või suhkruga heledaks vahuks. Lisa ükshaaval munad ja sool ning vahusta veel. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa või-munavahule ning sega ühtlaseks (väldi pikaajalist segamist).
Jaga taigen kaheks peaaegu võrdseks osaks. Vähema taigna hulkka sega oma maitse järgi kakaopulbrit ja teise osasse sega vanillisuhkur ja pestud-nõrutatud rosinad.
Määri muhvinipanni pesad võiga ning jaga igasse pessa kakaoga taigen ning selle peale rosinatega taigen.
Küpseta 190 kraadises ahjus umbes 15-25 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.
Jahtunud keeksikestele raputa peale tuhksuhkrut.

No comments: