Tuesday, April 20, 2010
Jogurti-mustika-kakaopurukook
Inspiratsiooni selle koogi tegemiseks sain 2009. aasta märtsi Oma Maitsest. Seal on tegemist hapukoore-purukoogiga(lk 72), aga mina tegin mõned muudatused.
Kakaopuru:
2 spl kakaopulbrit
4 dl jahu (võib panna natuke rohkem)
2 dl suhkrut
1,5 tl vanillisuhkrut
natuke soola
200g võid
Täidis:
800 g maitsestamata jogurtit
4 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 tl vanillisuhkrut
250 g külmutatud mustikaid
1 tl tärklist
Puru jaoks sega omavahel kakaopulber, jahu, suhkrud ja sool. Lisa tükeldatud või ja sega purutaoliseks massiks.
Täidise valmistamiseks sega omavahel maitsestamata jogurt, suhkrud ja munakollased. Vahusta munavalge tugevaks vahuks ja sega jogurtisegu hulka. (Ma arvan tegelikult, et neid munavalgeid ei ole mõtet vahustada, sest alguses kook küll kerkib ilusti, aga pärast vajub ära. Õiges retseptis ei vahustatud munavalgeid vaid lisati jogurti hulka).
Pudista kolmandik purust küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile (sellest kogusest tuleb umbes kolmveerand ahjuplaaditäit, aga muidugi oleneb see ka sellest kui suur on kellegi ahi). Vala peale jogurtisegu ja laota sellele mustikad, mis on eelnevalt tärklisega läbi segatud. Kõige peale pudista ülejäänud puru.
Küpseta 180 kraadises ahjus pool tundi. Jahuta ja lõika ruutudeks ning naudi külma piimaga :)!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
no kurat, tahtsin seda kooki teha. aga meie kallis ritsu poess pole ju maits. jogurtit:D
Post a Comment