Sunday, April 18, 2010

Riccota kohupiimapasta-jogurti-mustikakook


Selle koogi küpsetasin eile õhtul. Tegelikult oli plaanis valmistada seda kooki naturaalse Riccota kohupiimaga, aga kuna meil ei õnnestunud emaga kokku kolme poe peale leida ainsat pakkigi seda kohupiima, pidime leppima Riccota maitsestamata kohupiimapastaga. Ja see kooslus koos maitsestamata jogurtiga tegi selle koogi eriti mõnusaks ja kreemjaks. Tasub katsetada! Aga retsept on siis järgmine:

Tainas:
100 g võid
1,5 spl suhkrut
natuke soola
1 munakollane
2,5 dl jahu

Täidis:
300 g Riccota maitsestamata kohupiimapastat
400 g maitsestamata jogurtit
2 dl suhkrut
1,5 tl vanillisuhkrut
3 spl nisujahu
3 munakollast
4 munavalget
3 dl külmunud mustikaid
1 tl tärklist mustikate jaoks

Kõigepealt haki taina jaoks või jahuga segamini. Lisa ülejäänud ained ning sõku, kuni saad sellise muretaina moodi taina. Suru see 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi põhja. Tee kahvliga augud ning pista 180 kraadisesse ahju kuni põhi muutub õrnalt pruunikaks.
Täidise jaoks vahusta munakollased suhkru ja vanillisuhkruga. (Juhul, kui munakollaseid ei anna lihtsalt suhkruga vahustada, lisa hulka natukene maitsestamata jogurtit). Seejärel sega hulka kohupiimapasta, jahu ja maitsestamata jogurt. Lõpus lisa kõvaks vahuks vahustatud munavalged.
Kata põhi poole koguse kohupiima-jogurtiseguga. Siis puista peale tärklisega läbisegatud mustikad. Mustikate peale pane ülejäänud segu.
Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 25 minutit. Aga kindlasti hoia koogil silma peal ja käi vahepeal tikuga katsumas, kuna mul on iga kord küpsetusaeg olnud erinev (vahepeal on vool tugevam, vahepeal nõrgem).

Minu kook tuli natuke liiga pruun, kuna ma ise olnud koogi väljavõtu ajal kodus. Seda tegi ema, aga ta unustas koogi viis minutit kauemaks ajaks ahju. Aga juhtub ikka, maitse on ikkagi mõnus :)!

4 comments:

Kokkamas95 said...

Isuäratav kook aga , kas see maitseb paremini samal või järgmisel päeval?

Birgit said...

Mulle maitses see rohkem jahtununa, ehk siis järgmise päeva hommikul, siis on maitsed hästi tunda :).

Kokkamas95 said...

Proovisin ka selle koogi üks hommik ära. Ainult et minul küpses kook 45 minutit ja siis oli ka veel pealt ilus valge. Aga maitse poolest oli mõnus õhuline ja pehme kook, mis oli eriti hea külmalt koos pehme piparmündijäätisega...

Birgit said...

Väga meeldiv on kuulata, et keegi teeb minu blogist mõne retsepti järgi ning see maitseb ka hästi :).

Aga eks see küpsetusaeg sõltub suuresti ahjust. Meil on selline uuem ahi ja kuumus ka teistsugune ;).