Wednesday, June 8, 2011
Küpsisemagustoit mustikatega
Selle imehea, lihtsa ning üsna magusa küpsisemagustoidu retsepti sai ema oma töökaaslase käest. Kunagi ammu ammu tegin seda päris mitu korda ja retseptgi on kuskil olemas, aga kes seda ikka viitsib otsib. Ega siin ei olegi mingit retsepti enam vaja kui juba mõned korrad on läbi tehtud. Selle koguse toiduainetega tuleb umbes 28 cm läbimõõduga koogi suuruse jagu magustoitu (ma loodan, et saate aru mis ma mõtlen). Sellest peaks jaguma umbes 8-le sööjale. Küpsisemagustoitu võib muidugi valmistada ka portsjonvormidesse.
1 pakk Selga kondenspiimamaitselisi küpsiseid
1 pakk Selga iiri kreemimaitselisi küpsiseid
1 pakk ehk 2 dl vahukoort
500 g 10% hapukoort
natuke vanillisuhkrut
4 tl suhkrut
külmutatud mustikaid
Küpsiste leotamiseks:
sooja piima
Vahusta vahukoor vanillisuhkru ja suhkruga. Sega omavahel vahustatud vahukoor ja hapukoor. Võta umbes 28 cm läbimõõduga vorm või kauss (mina kasutan Tupperware 2 liitrist sinise kaanega läbipaistvat nõud, millega on hea ka kooke transportida ning külmikus hoida) ja laota esimeseks kihiks kondenspiimamaitselised küpsised mis on kastetud sooja piima sisse ning murtud neljaks. Küpsisekihi peale vala pool kogust hapu-ja vahukooresegu ning puista peale nii palju mustikaid kui soovi on (väga liialdada ka ei tasu, sest muidu vettib magustoit lihtsalt ära). Lao samamoodi peale iiri kreemimaitselised küpsised, hapu-ja vahukooresegu ning mustikad.
Kata nõu kaane või toidukilega ja aseta külma seisma. Kõige paremini maitseb magustoit üleöö seisnuna.
Passib hästi kohviga.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment