Friday, June 3, 2011

Rabarberi-õunakook biskviitkattega


Selle retsepti leidsin ajakirja Naisteleht värskest numbrist. Seal kannab see nime kõige hõrgum rabarberikook. Mina lisasin aga puudujääva rabarberikoguse jagu õunu ja tegin kooki pool plaaditäit. Muretaina retsepti tegin Salme Masso retseptivaramu järgi.
Magusasõpradele soovitaks kindlasti panna rohkem suhkrut kas siis biskviidi- või rabarberi-õunakihti.

Suur plaaditäis, aga poolest plaadist saab juba tubli koguse kooki.

700 g muretainast või tee tainas ise:
400 g jahu
240 g toasooja margariini või võid
6 spl hapukoort
soola
söögisoodat
mina lisasin ka natukene suhkrut

600 g rabarbereid või 2/3 rabarbereid ja 1/3 peenelt lõigatud õunu
6 muna
1,5 dl suhkrut
2 dl nisujahu
natuke vanillisuhkrut
maitse järgi suhkrut ja kaneeli

peale:
tuhksuhkrut

Muretaina jaoks haki retseptis antud taina koostisained noaga ühtlaseks ning siis mätsi palliks. Aseta toidukilega kaetult külmkappi tunniks ajaks seisma.
Rulli muretainas ahjuplaadile laiali. Puhasta ja tükelda rabarberid (eestimaised rabarbereid ei ole mõtet koorida) ning puhasta ja viiluta õunad peenelt. Sega hulka suhkur ja kaneel ning puista põhjale. Küpseta 180 kraadi juures 10 minutit. Vahusta munakollased suhkruga ning eraldi munavalged tugevaks vahuks. Vala munakollased munavalgete hulka, vahusta veidi veel ja sõelu sisse jahu. Sega õrnalt läbi ja kalla rabarberite ning õunte peale.
Küpseta kraadi juures umbes 20 minutit. Lase jahtuda ja puista üle tuhksuhkruga.

No comments: