Thursday, June 2, 2011

Lasanje hakkliha ja kukeseentega


Selle lasanje algne retsept pärineb Raisio TORINO lasanjeplaatide paki pealt. Originaalretseptist puuduvad seened, aga kuna meil kukeseeni veel sügavkülmas leidub ja need on ühed imehead seened, siis sai neidki hulka lisatud. Siia kirjutan selle retsepti, kuidas mina lasanjet valmistasin.

7 lasanjeplaati

Hakkliha-kukeseenekaste:
350 g hakkliha
u 350 g külmutatud kukeseeni koos kukeseene vedelikuga
2 keskmist sibulat
soola
jahvatatud paprikapulbrit
2 küüslauguküünt
1 purk (400g) purustatud tomateid
1 dl vett
pool kanapuljongikuubikut

Valge kaste:
2 spl (25g) võid
0,5 dl nisujahu
0,5 l piima
soola
jahvatatud musta pipart
1 dl riivjuustu

Peale:
riivjuustu

Hakkliha-kukeseenekastme jaoks pruunista kergelt hakkliha. Lisa hakitud sibulad, maitsesta soola ja paprikapulbriga. Lisa peenestatud küüslauguküüned, purustatud tomatid, vesi ja puljongikuubik. Hauta 10-15 minutit.
Valge kastme jaoks sulata potis või. Lisa jahu. Lisa kogu aeg segades piim. Lase kastmel 3-5 minutit vaikselt keeda, kogu aeg segades. Maitse soola ja musta pipraga. Võta kaste tulelt, lisa riivjuust ja sega tasakesi.
Võta umbes 19*27 läbimõõduga klaasnõu (selline millel on olemas ka kaas). Pane põhja peale natuke lusikaga valget kastet ja selle peale aseta külg-külje kõrvale lasanjeplaadid. Kalla plaatide peale hakkliha-kukeseenekastet ja seejärel valget kastet. Tee veel 2-3 sellist kihti ja kõige lõpuks pane peale nii palju riivjuustu kui soovi on.
Küpseta 200 kraadises ahjus 50 minuti. 40 minutit küpseta kaanega ja 10 minutit enne lõppu võta kaas pealt ja lase juustul pruunistuda.
Enne söömist lase 10 minutit seista. Kõige paremini maitseb lasanje aga järgmisel päeval.

2 comments:

Mumsfilibaba said...

See tundub küll ülihea olevat. Nüüd tuli hirmus lasagne isu peale :P.

Birgit said...

See ongi ülihea ;). Ma olen elus kaks korda teinud lasanjet ja selle sama retsepti järgi ning mõlemad korrad on eluhea tulnud. Loodan, et midagi ära ei sõna.